CALENDAR CLASS

Selasa

KELAS RAMAI2 BERSAMA JPW

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


Kali ni JPW menjemput kami sekali lagi untuk mengadakan kelas yang berlangsung di Kuala Lumpur bersama 30 orang peserta…
memang meriah dan kecoh suasana ketika mendeko….
Ramai yang hadir tidak pernah mendeko menggunakan butterccream dan tidak tahu cara menggunakan nozzle2 asas untuk menghias…
Alhamdulillah ianya berlangsung dengan baik sekali…
  
 DEKORASI YANG DIHASILKAN OLEH PESERTA
 Terima kasih pada Puan Ros iaitu Penolong Pengarah JPW yang memberi kepercayaan kepada kami untuk merealisasikan impian peserta untuk menambah ilmu dan dapat menghasilkan sendiri hiasan pada kek di samping menambah pendapatan sampingan isi rumah..
insyaallah semoga semuanya bermanfaat…

gambar2 kelas anjuran KPW boleh dilihat di facebook KEKDIHATIKU

TERIMA KASIH PADA SEMUA PESERTA SERAMAI 30 ORANG YANG MENGHADIRI KELAS KEK BAKUL DAN PRINCESS CAKE.... KEBANYAKAN YANG HADIR TIDAK PERNAH MENDEKO... ALHAMDULILLAH SEMUANYA SERONOK DGN HASIL DEKORASI BERSAMA... SEMOGA ILMU YANG DIPELAJARI SEMUANYA BERMANFAAT DISAMPING MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN... INSYAALLAH...
jika berminat untuk mempelajari 
cara membuat kek atau
sila sms atau whatssap 
019-4741805
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120
atau emailkan
nazroliza@yahoo.com
terima kasih semua...

KELAS ANEKA PASTRY TART

KELAS ANEKA PASTRY TART
16/11/2013 (SABTU) 
 
jom belajar cara buat kulit tat yang rangup dan sedap... pelbagai jenis filling ada... 
Blueberry Cheese Tart

Crumble Tart

Coklat Tart
 Tuna Tart

 dan Fruit Tart...

 KELAS ANEKA PASTRY TAT 16/11/2013 (SABTU)
kelas berlangsung di MERU, KLANG
Masa : 9.30pg - 12.30tghari sehingga selesai

class by group min 3 org

sesiapa berminat sila
SMS @ WHATSAPP
NAMA, KELAS, TARIKH...
019-4741805
TEL/SMS/WHATSAAP 
019-4741805

Jumaat

KELAS SLICE CAKE


  KELAS SLICE CAKE
promosi kelas terbaru



9.11.2013 SABTU
KELAS SLICE CAKE  

DEPOSIT RM50
DI MERU, KLANG


BLUEBERRY SLICE CAKE


  CHOCO SLICE CAKE
  
ALA RED VELVET SLICE CAKE
 PANDAN LAYER SLICE CAKE

percuma 2 resepi slice cake


sesiapa berminat sila
SMS @ WHATSAPP
NAMA, KELAS, TARIKH...
019-4741805

TEL/SMS @ WHATSAPP 
019-5720120

Selasa

DRAWING CAKE SIAPA PUNYER...





لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

 

KELAS DRAWING NI DAH LAMA BERLANGSUNG, TAK INGAT SIAPAKAH GERANGAN NYER... MAAF KAN SAYA YER... BARU JUMPA GAMBAR...
KALAU ADA TERTENGOK GAMBAR AWAK DICNI, SILA SMS SAYA YER...
 

jika berminat untuk mempelajari 
cara melukis diatas kek
teknik yang dipelajari pasti 99% akan menjadi... insyaallah
yang tak pandai lukis gerenti boleh punyer... janji lepas kelas mesti buat latihan juga...
sila sms atau wassap 
019-4741805
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com
terima kasih semua...

Isnin

kelas "CUPCAKE DECORATION " KANAK-KANAK

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ



SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

  Sempena cuti persekolahan akhir tahun 2013 ini, kami menyediakan peluang bagi kanak-kanak 6 hingga 13 tahun untuk mengasah bakat dan kreativiti dalam mendekorasi cupcake. Kelas akan diadakan di kawasan Meru,Klang. 
Bayaran bagi satu sesi ialah RM60.00 seorang.

Bagi ibubapa yang tak tahu nak hantar anak-anak untuk extra aktiviti semasa cuti sekolah yang panjang ni... 
boleh la join kelas cupkek anjuran kami.. 
just for fun... 
setiap peserta diberikan sijil penyertaan.
Seorang HANYA RM60/sesi sahaja...
LOKASI MERU, KLANG

Barangan yang perlu dibawa ialah kitchen towel/kain lap
peserta akan diajar cara mengadun kek dan cara membuat buttercream untuk hiasan.
peserta akan diajar cara menggunakan nozzle asas 
untuk menghias cupcake.
setiap peserta akan membawa pulang cupcake yang dihias sendiri dengan idea dan kreativiti masing2.
jika berminat boleh menghubungi kami untuk 
maklumat lanjut dan pendaftaran...
Tel/sms/whatsapp 

En Nazrol 019-5720120

sms/whatsapp 

Liza 019-4741805 
email nazroliza@yahoo.com

KELAS ANJURAN KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
 KELAS ANJURAN KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA, KELUARGA DAN MASYARAKAT BERLANGSUNG DI UTC... 
MELAYU, CINA DAN JUGA INDIA BERKUMPUL BERSAMA2 SALING BANTU MEMBANTU MENYEDIAKAN BAHAN2 UNTUK MEMBUAT TAT NENAS...

KELAS INI DIAJAR CARA MEMBANCUH ADUNAN, MEWARNA ADUNAN, MEMBENTUK DAN MEMBAKAR ADUNAN SEHINGGA SIAP...

 SERAMAI 15 ORANG MENGHADIRI KELAS TAT NENAS PELBAGAI BENTUK BUAH2 AN.
TERIMA KASIH PADA SEMUA....
JIKA ADA SESIAPA YANG NAK KAN GAMBAR BOLEH EMAILKAN PADA KAMI
nazroliza@yahoo.com
nanti kami akan kirimkan melalui email...
terima kasih...

jika berminat nak buat tat nenas ni yang comel2 dan pelbagai jenis bentuk buah-buahan...
boleh wassap/sms 
Liza 019-4741805


BELAJAR BASIC DULU...

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

 kelas basic cake bersama Lydia dan Ita..

time nak balik dah sempat anaknya datang nak bergambar...


 hasil yang siap boleh dibawa balik bagi makan kat family atau kawan2...

jika berminat untuk mempelajari 
cara membuat kek dan mendeko dari mula
sila sms atau wassap 
019-4741805
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com
terima kasih semua...

KELAS KEK DAN DEKO

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

KELAS BASIC CAKE
BERSAMA RAFIDAH DARI KLANG
AIN DARI SABAH.. 

BERCUTI BALIK KG, MENGAMBIL KESEMPATAN BELAJAR BUAT KEK...
TERIMA KASIH SUDI DATANG BELAJAR DENGAN KAMI.... 


SEMOGA SEGALA ILMU DAPAT DIMANFAATKAN... INSYAALLAH


jika berminat untuk mempelajari 
cara membuat kek dan mendeko 
sila sms atau wassap 
019-4741805
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan

nazroliza@yahoo.com


terima kasih

KELAS BUNGA ROSE YANG PERTAMA

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

kelas yang pertama bersama Pn Reen... kelas bunga rose...
kelas bunga rose ni hanya akan belajar cara membuat bunga rose sahaja... 
takda diajar mendeko kek... 


boleh pilih tarikh bila2 setiap Isnin hingga Jumaat jam 3 petang sehinggalah selesai...
cara bancuhan buttercream yang khas untuk membuat bunga juga akan di ajar...


berminat untuk belajar cara membuat BUNGA ROSE SAHAJA... 
yuran kelas RM150... 
isnin hingga Jumaat jam 2ptg... 
deposit RM50 utk booking date...
sms/wassap saya 019-4741805 atau telefon 019-5720120

 hasil bunga yang anda belajar boleh dibawa pulang...
sila bawa apron, kain lap @ tisu paper segulung..
bahan2 membuat buttercream akan disediakan...

terima kasih...


 

JOM BELAJAR BUAT KEK

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


kali ni... ini kalilah.... hehhehheh... saja jer....

kelas BASIC CAKE bersama kak Sham....

kak Sham ni terus datang umah nak servey kelas.. telefon tanya alamat kata nak datang,.. takdanya sms wassap bagai.... hehhhehhee.... nasib baiklah ada kat umah...
terus confirm deposit, bagi tarikh dan kelas yang nak dibelajar....


BASIC CAKE
mula dari timbang, bancuh kek.. bakar kek...
lepastu buat buttercream... belajar menggunakan nozzle yang asas untuk mendeko...
1 nozzle pun dah macam2 corak dah boleh deko atas kek... antaranya nozzle star akan diajar...
praktis selalu insyaallah pasti berjaya...
untuk yang baru nak menceburi dalam bidang bakery ni dan zero tentang bakery... 

digalakkan ambil kelas basic cake ni dulu... insyaallah dari mula akan ditunjukkan cara2 nya... 

untuk permulaan berniaga.. kebanyakannya kita buat untuk makan2 dulu... 
bila buat majlis hari lahir untuk anak2 kita... jemputla satu taman datang...
buat kek birthday, siap ada gambar anak kita lagi...

mesti diorang tanya...

" engko buat kek ni ke cik kiah... ooooooiiii pandainyer ko buat, bleh la tempah kat ko kiah oooooiiii"
hehhehhehehh..... ada  juga saja2 orang bagitau nak order... semangat tu....

 nak order edible image, bleh order online, cer cari kat google.. insyaallah ada...
cer cari... cer cari...
taip je kat pak google tempahan edible image....

buat kek lagi, nak praktis jari jemari untuk melepa kek n mendeko...
belanja kawan2 makan kek free... sebagai hadiah untuk hari pertunangan...
ada je kenduri time gotong-royong.. merewang bagai... sponsor kek... 
hehehhehh... mau kopak juga kalau satu taman 3-4 kenduri dalam seminggu.... 
pengsan cik abang kita, sponsor bahan2 nya.....
fikir2 kan lah yang mana patut dan tak patut...
 
yelah sementara nak dapat customer... modal free kena lah keluarkan dulu...
insyaallah... nak cari sampingan untuk duit poket sendiri....
usaha mau lebihlah sikit...

jika berminat untuk mempelajari 
cara membuat kek dan mendeko 
sila sms atau wassap 
019-4741805
019-5720120
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan

nazroliza@yahoo.com


terima kasih